אוגוסט 31, 2024

להתחיל מחדש – חלק 1

תמונת מחבר
הבעיה של רמות גלוקוז גבוהות בדם אינה רלוונטית רק לסובלים מסוכרת, אלא נוגעת לכל אחד ואחת מאיתנו

 

ירידה במשקל, תזונה מאוזנת וחיים בריאים – חלק 1

 

האם אי פעם הרגשתם תסכול מדיאטות שמבטיחות פתרונות מהירים אך אינן מספקות תוצאות ברות קיימא? השלת משקל עודף אינה רק עניין של מראה חיצוני טוב יותר, אלא גם של הרגשה בריאה וחיונית יותר בחיי היומיום שלנו. ירידה במשקל דורשת הבנה עמוקה של הגוף שלנו, קבלת החלטות מושכלות לגבי תזונה, ואימוץ הרגלים בריאים שמחזיקים מעמד לאורך זמן.

שלום וברוכים הבאים שוב לסדרת המאמרים – ״רפורמת הגלוקוז – לא רק לחולי סוכרת״. שמי סַמָּאדְהִי ואני כאן כדי לעזור לכם להבין את גופכם ואת בריאותכם, כצעד ראשון בדרך להתעוררות רוחנית ולהבנת הקשר בין גוף, נפש ונשמה. הבעיה של רמות גלוקוז גבוהות בדם אינה רלוונטית רק לסובלים מסוכרת, אלא נוגעת לכל אחד ואחת מאיתנו. ככל שתקדישו זמן להבנה של הנושא הזה, תגלו עד כמה חשוב להבין את השפעת הגלוקוז על גופנו ועל בריאותנו הכללית. בשלושת המאמרים העוקבים הבאים, נצלול לכמה מהטיפים המרגשים ביותר לירידה במשקל ונחקור אסטרטגיות מעשיות להשגת לשמירת התוצאות לאורך זמן.

 

הקשר בין תזונה עשירה בפחמימות לעלייה במשקל

הדבר הראשון שנבחן הוא הגורמים המשפיעים על חוסר הצלחה בתהליכי ירידה במשקל. הגורם המרכזי הוא המזון שאנחנו אוכלים. מחקרים הקשורים לסוכרת מראים כי בהקשר של משקל, הגורם הראשון שיש להתמקד בו הוא תזונה עשירה בפחמימות, שמאוד נפוצה בימינו. למשל, לחם ודגנים הם מרכיב עיקרי בארוחות בוקר של אנשים רבים בעולם. ישנם מדפים שלמים בסופרמרקטים שמוקדשים לדגנים, ורבים אוכלים לחם ודגנים בבוקר ולאחר מכן מחפשים משהו נוסף באמצע הבוקר. לעיתים קרובות הם פונים לעוגות, בורקסים ומאפים אחרים.

בישראל, אחד המזונות הנפוצים ביותר לארוחת בוקר הוא לחם עם ממרחים שונים, כמו גבינה, חומוס, טחינה, אבוקדו, ריבה, דבש, או חמאה. בעשור האחרון, גם שייקים, מיצים ויוגורט עם גרנולה הפכו פופולריים מאוד, במיוחד בקרב אנשים שמחפשים אופציות קלות ובריאות לארוחת הבוקר.

אני עצמי דור ראשון בישראל ממוצא מרוקאי, ולא ידעתי מהי תזונה מאוזנת עד גיל 29 בערך. גדלתי על כל סוגי המאכלים – בשר, דגים, פסטות, כבש, תפוחי אדמה, אורז, ירקות, עוגות מרוקאיות, מאפים מלוחים ומתוקים, וכל מה שיכולתם לדמיין. במיוחד ביום שישי, כשאמא שלי הייתה מכינה ארוחת ערב שישי שהכילה כמעט את כל מה שהזכרתי. חשבתי שכולם בעולם אוכלים כך, אבל בגיל 29, כשביקרתי בהודו, פגשתי אנשים ומשפחות שלמות שהיו צמחוניות.

 

השפעות החיטה המודרנית והשפעתה על בריאות הלב והמשקל

אם לומר זאת בקצרה, אנחנו צורכים יותר מדי פחמימות, ואחת הבעיות המסוכנות היא שהגוף מאחסן את הפחמימות הללו כשומן במקומות כמו הזרועות, הבטן, הירכיים, ואפילו באיברים הפנימיים. ד”ר ויליאם דייוויס, קרדיולוג אמריקאי שהתמחה במניעה ובטיפול במחלות לב וכלי דם, מדבר על כך בספרו “בטן החיטה” (Wheat Belly). במהלך הקריירה שלו, הוא הבחין שמטופליו אשר נמנעו מצריכת חיטה ומוצרי חיטה הצליחו לשפר משמעותית את בריאותם, כולל ירידה במשקל ושיפור ברמות הסוכר בדם, וגם בפרמטרים נוספים הקשורים לבריאות הלב.

ניסיונו הקליני הוביל אותו לחקור את הקשר בין תזונה לבריאות הלב, ובמיוחד את השפעות החיטה המודרנית על הגוף. תצפיותיו הובילו אותו לכתוב את הספר “בטן החיטה” ולפתח את התאוריה שחיטה היא גורם מרכזי בתחלואה המודרנית, מה שהוביל אותו להמליץ על תזונה נטולת חיטה.

הסיבה המרכזית לכך היא שהחיטה המודרנית, כפי שהיא מגודלת ומעובדת כיום, מזיקה לבריאות וקשורה לעלייה במשקל, לבעיות עיכול ולמחלות כרוניות רבות. ד”ר דייוויס טוען שהחיטה שעברה הכלאות ושינויים גנטיים מאז אמצע המאה ה-20 שונה מאוד מהחיטה המקורית, וגורמת לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם, תורמת לדלקות כרוניות בגוף, ומובילה להשמנה, במיוחד באזור הבטן. ד”ר דייוויס ממליץ להימנע מצריכת חיטה ומוצרים המכילים חיטה כדרך לשפר את הבריאות הכללית, להפחית דלקות בגוף, ולרדת במשקל. המסר המרכזי של הספר הוא שהימנעות מחיטה יכולה להוביל לשיפור משמעותי במצב הבריאותי ובתחושת הרווחה הכללית.

לסיכום, סוכר נשרף בגוף ב-4 קלוריות לגרם, בעוד ששומן נשרף ב-9 קלוריות לגרם. המידע הזה נמצא כמעט בכל ספר דיאטה כהוכחה לכך שכדי לרדת במשקל, יש להימנע משומנים שמכילים יותר קלוריות. אבל מה שאנשים לא תמיד מבינים הוא שקלוריה היא יחידת אנרגיה, ואם רוצים מזון עתיר אנרגיה, מה כדאי לאכול? שומן.

שומן מספק יותר מאשר פי שניים יחידות אנרגיה בהשוואה לסוכר, אך אם צורכים יותר קלוריות ממה שהגוף יכול לשרוף, הן ייאגרו כשומן. הבעיה אינה רק בכמות הקלוריות, אלא גם באופן שבו הגוף שלנו ממיר אותן לאנרגיה. המונח “להמיר” מתייחס למטבוליזם או חילוף חומרים – התהליכים הכימיים שמתרחשים בגוף, בהם הוא משתמש במזון ובחומרים שונים כדי לייצר אנרגיה, לבנות ולתקן תאים ורקמות, ולהסיר פסולת.

צריכת יתר של פחמימות, במיוחד סוכרים מזוקקים, גורמת לעלייה ברמות האינסולין ומעודדת אגירת שומן. זה מוחרף על ידי דיאטות מודרניות עשירות במזונות מעובדים עמוסי סוכרים ודגנים מזוקקים. מצד שני, שומנים, כשהם נצרכים במידה וממקורות בריאים, מספקים אנרגיה מתמשכת ויכולים אפילו לתמוך בירידה במשקל על ידי תחושת שובע ממושכת וייצוב רמות הסוכר בדם.

 

תהליך העלייה ברמות האינסולין

עלייה ברמות האינסולין בגוף קשורה ישירות לעלייה ברמות הגלוקוז (סוכר) בדם. מידע חשוב זה נועד במיוחד עבור אנשים הנמצאים במצב טרום-סוכרתי, סובלים מסוכרת, בעלי לחץ דם גבוה או בעיות לב, וכן לאנשים בריאים שמעוניינים להימנע מבעיות בריאותיות בעתיד. חמשת השלבים העיקריים בתהליך שבו הגוף מגיב לצריכת פחמימות, מתחיל מעלייה ברמות הסוכר בדם ומסתיים באגירת שומן כאשר יש גלוקוז עודף. הנה כיצד התהליך פועל:

 

צריכת פחמימות >> עלייה ברמות הגלוקוז בדם >> הפרשת אינסולין >> ירידה ברמות הגלוקוז בדם >> אגירת שומן

אם יש צריכה מתמשכת של כמויות גדולות של פחמימות וסוכרים, התאים יכולים לפתח תנגודת לאינסולין. במצב זה, התאים פחות רגישים לאינסולין, מה שמוביל לכך שהגוף צריך להפריש עוד יותר אינסולין כדי להוריד את רמות הגלוקוז בדם. מצב זה יכול להוביל בסופו של דבר להתפתחות סוכרת סוג 2. במילים אחרות, האינסולין הוא “המפתח” שמאפשר לגלוקוז להיכנס לתאים, והגלוקוז הוא “הדלק” שהתאים זקוקים לו. ללא אינסולין, הגלוקוז נשאר בדם, ורמת הסוכר בדם עולה. תהליך זה חשוב להבנה של איך תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות יכולה להשפיע על הבריאות הכללית ועל הסיכון להתפתחות מחלות כרוניות כמו סוכרת.

 

לסיכום, השגת ושמירת משקל בריא היא מסע הכולל שינויי אורח חיים בני קיימא. בין אם אתם מחפשים להוריד כמה קילוגרמים או לצאת למסע שינוי משמעותי, המפתח טמון בהבנת הצרכים של הגוף שלכם, בקבלת החלטות מודעות לגבי תזונה, ובשילוב פעילות גופנית קבועה. אני מעודדת אתכם לקחת את מה שלמדתם כאן וליישם אותו בחיי היומיום שלכם.  צעדים קטנים יכולים להוביל להתקדמות משמעותית עם הזמן, ואם יש לכם שאלות או תרצו לשתף את החוויות שלכם, אני כאן כדי לעזור.  מי ייתן שתמצאו הצלחה וסיפוק במסע שלכם. 

לכל שאלה, מחשבה ועניין, ואף יותר נשמח לתגובתך על הפוסט

לצעוד לקראת בריאות אישית כבר עכשיו - יש שיטה. יש דרך.

🔹השגת בריאות אינה יעד רגעי, אלא מסע עמוק של איזון, מודעות, ושינויים בני קיימא.

בין אם הכוונה היא לאמץ הרגלים מזינים יותר, לשפר את ההרגשה הפיזית, או לצאת לטרנספורמציה עמוקה ומשמעותית, הכל מתחיל בהקשבה אמיתית לגוף. היכולת להבין את הצרכים הייחודיים שלך, לקבל החלטות מודעות לגבי תזונה, למשל, ולחיות מתוך חיבור פנימי, היא המפתח לשינוי שמחזיק לאורך זמן. אין כאן פתרונות קסם – יש כאן דרך של דיוק, הקשבה והתפתחות הדרגתית.

אני מזמינה אותך לקחת את הידע והתובנות שקיבלת כאן ולהביא אותם אל חיי היומיום שלך, בצעדים קטנים אך משמעותיים. לעיתים, שינוי מתחיל בהחלטה אחת פשוטה – לבחור במודעות ולפעול מתוך חיבור אמיתי.

רְפָאנָאלָהּ הוא הרבה יותר ממרחב – זהו מסע פנימה, אל עומק התבונה האנושית החדשה.

כאן, אנו יוצרים חיבור עמוק לעצמנו, לאחרים, ולמשמעות חיינו. זהו מרחב שבו התפתחות רוחנית וצמיחה אישית משתלבות עם תהליך הריפוי שלך, מובילות להגשמה ולהבנה רחבה ועמוקה יותר של החיים.

אם המילים האלו נוגעות בך, אם יש בך קול פנימי שמבקש לצלול עמוק יותר, להתבונן באמת, ולהתחבר מחדש, אני מזמינה אותך לקחת את הצעד הבא במסע שלך.

 “לעומק הריפוי” – מפגשי עומק לריפוי גוף-נפש, להשגת בריאות אמיתית ולסינכרון מדויק עם גופך ועם המסע הייחודי של נשמתך.

זה לא עוד מפגש. זה שער לתוך עצמך. מקום שבו נפרמים דפוסים ישנים, נפתחות אפשרויות חדשות, ונוצרת בהירות אמיתית.

כאן, אנחנו לא רק משוחחים. אנחנו חוקרים יחד את התודעה שלך, את הרגשות והאמונות שמעצבים את עולמך, ואת הכוחות הפנימיים שלך.

מוכן לצלול פנימה? המסע שלך מתחיל כאן.

אם יש לך שאלות, אם תרצה/תרצי לשתף או להתייעץ, אני כאן עבורך.

מי ייתן והמסע שלך יהיה מלא בהצלחה, בהגשמה ובחיבור עמוק לגוף ולנשמה.

איתך לאורך הדרך, סַמָּאדְהִי.

מאמרים מומלצים עבורך