חביתת חומוס מסאלה
אין כמו לפתוח את היום עם ארוחת בוקר נפלאה ומהירה, במיוחד כשיש אורחים טבעוניים או כשפשוט אין חשק לאכול שוב ביצים. חומוס הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הוא מספק לגוף חומצות אמינו חיוניות, מה שהופך אותו לבחירה נהדרת עבור אלו שמחפשים אלטרנטיבה בריאה לחלבון מהחי. בנוסף, החומוס מכיל ויטמינים מקבוצת B, כמו חומצה פולית, ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, התורמים לחיזוק המערכת החיסונית ולתפקוד תקין של מערכות הגוף. אז טבעוני או שלא, ליהנות מארוחת בוקר טעימה ומזינה – חביתת חומוס היא בחירה מושלמת שתגרום לכל אחד להגיד כן!
מרכיבים:
– 350 גר' קמח חומוס
– 250 מ"ל מים מסוננים (או יותר, בהתאם לסמיכות הרצויה)
– חופן כוסברה קצוצה דק
– עגבניה קטנה, נקייה מגרעינים וקצוצה דק
– בצל סגול קטן, קצוץ דק
– 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
– 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
– ½ כפית מלח ים
– ½ כפית מלח הימלאיה שחור
– ½ כפית פלפל שחור גרוס דק
– 1 כף שבבי בצל יבש
– ½ כפית כורכום
– ½ כפית פפריקה
– ½ כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה:
1. הכנת הבלילה:
לערבב את קמח החומוס עם המים עד לקבלת בלילה אוורירית, בדומה לבלילה של חביתה. הסמיכות תלויה בטעם האישי שלכם. אני אישית מעדיפה בלילה דלילה כמו בחביתה.
– לאחר שמתקבלת עיסה חלקה, יש להוסיף את כל שאר המרכיבים ולתקן תיבול בהתאם לטעם.
2. טיגון החביתה:
– לחמם לחום בינוני מחבת של בלינצ'ס עם מעט שמן זית.
– לשפוך את הבלילה למחבת.
– להפוך צד כשהבלילה זהובה וקלה להרמה.
3. הגשה:
– לאכול חם בתוספת טחינה ביתית, סלט ירקות קצוץ וכל מזט אהוב של ארוחת בוקר ישראלית.
בתיאבון!
אני ממליצה על קמח חומוס ללא גלוטן של ניצת הדובדבן בשקית של 1 ק"ג. מכל הניסיונות שעשיתי, הוא הטעים מביניהם.
אשמח לדייק אם יש שאלות ואל תשכחו לשתף איך יצא…